Vad innehåller kokain från gatan egentligen?

Kokain är en snabb-påverkande stimulans som påverkar nervsystemet. Det är den mest potenta drogen av naturligt funna stimulanser och kommer från löven på kokabusken. Kokabusken är grunden till de illegala drogerna kokain och crack.


Kokain innehåller en kemikalisk substans kallad benzoylmethylecgonine som kommer från Erythroxylum coca busken som framförallt växer i Peru, Colombia och Bolivia.Som du troligtvis antagit är kokain sålt från langare inte 100% rent och i värsta fall kan 80% av drogen bestå av okända substanser. De tre övergripande punkterna är:

  • Tilläg som medför psykoaktiva eller smärtstillande effekter, vilket kan drastisk öka risken av användandet.

  • Giftiga substanser som kan skapa skada utan en psykoaktiv effekt

  • Vitt puder som liknar färgen och konsistensen av drogen och som minskar effekten

Det är vanligt att andra psykoaktiva stimulanser används för att blanda ut drogen, vilket ökar risken för både beroende och bestående skador. Vanliga exempel på dessa är amfetamin, koffein och meth. Okunskapet av innehållet kan resultera i att flera substanser mixas, vilket ökar risken för negativa kroppsliga reaktioner.


Det är ovanligare att giftliga substanser används för utblandningen, men användare refererar till dess fall som en "death hit" för att kombinationen kan bli dödlig. Två exempel på dessa substanser är Stryknin och Arsenik. Stryknin används vanligtvis i råttgift och medför negativa psykiska och fysiska effekter. Arsenik förekommer även och om större mängder konsumeras orsakar de död.


Vita puder som liknar drogen medför inga betydliga negativa effekter och kan även minska effekten av drogen. Exempel på dessa är mjöl, socker, bikarbonat och mjölkpulver.Oavsett om du använder rent kokain eller en utblandad version, kan det vara tid att sluta. Om du behöver hjälp att överkomma substans-relaterade problem eller ett beroende till någon drog kan du läsa på om hjälporganisationer i länken nedan, eller kontakta oss på LiveClean för råd.


https://www.livecleanuf.com/hj%C3%A4lporganisationer-1

1 085 visningar0 kommentarer