Alkohol och kokain en dödlig kombination

Alkohol och kokain är en vanlig kombination. På ytan ska kombinationen inte vara farlig eftersom att kokain är en "upper" medan alkohol är en "downer". Det som skapas när de två drogerna blandas är dock ett gift som kallas Cocaethylene som har flera allvarliga egenskaper.

När en individ konsumerar kokain tillsammans med alkohol skapas giftet Cocaethylene i levern. Effekterna som Cocaethylene har ökad giftighet och ökad halveringstid. Detta innebär att ämnet är i kroppen tre gånger längre än vanligt kokain och orsakar därför större skada på bland annat levern och en större risk för stroke. Ämnet ökar hjärtfrekvens och blodtryck ännu mer än vad kokain redan gör vilket kan ha ödestigna konsekvenser.


Cocaethylene ger användaren ett större rus av båda drogerna och skapar mer dopamin i hjärnan. Det ökade ruset innebär att användaren lider en större risk att använda drogerna igen. Cocaethylene kan även orsaka större alkoholkonsumtion och hetsdrickande. Kombination av drogens effekter innebär att användaren kan få större impulsivitet och bli mer våldsam. Denna kombination är den vanligaste kombinationen som resulterar i dödsfall.


Oavsett om du använder kokain eller alkohol, kan det vara tid att sluta. Om du behöver hjälp att överkomma substans-relaterade problem eller ett beroende till någon drog kan du läsa på om hjälporganisationer i länken nedan, eller kontakta oss på LiveClean för råd.


https://www.livecleanuf.com/hj%C3%A4lporganisationer-1

149 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla