Allmän Info Psykedeliska Droger

Psykedeliska droger förändrar hur en individ tänker och vad hen tycker efter användning, speciellt om användandet sker i ung ålder. Psykadeliska droger förändrar individens medvetenhet av omgivningen under högen, men även vad hen känner och hur hen uppfattar världen. Detta förstärks av de hallucinationer som drogen skapar. Drogernas ursprung kan vara från olika typer av plantor och svampar, men det kan även vara skapar av människan.

De vanligaste psykedeliska drogerna är:

LSD

Är en av de starkaste psykedeliska drogerna som har störst påverkan under och efter högen.

Cannabis/Hash

Cannabis är den vanligaste drogen efter alkohol, Växten innehåller bland annat ämnet THC som skapar ett rus samt lätta hallucinationer. Intag sker genom rökande eller ätande av drogen.

Svampar

Psykedeliska svampar eller magiska svampar är svampar som på grund av att de innehåller hallucinogener, till exempel psilocybin, som ger ett psykedeliskt rus och skapar hallucinationer

 

DMT

Kan endast intas genom rökning/injection och skapar starka hallucinationer under en kort tidsperiod

 

2CB - 2C-B eller 2-etanamin

Är en psykedelisk drog. Den ingår i 2C-familjen av psykedeliska droger och är besläktad med 2C-E och 2C-I. Den intas oftast via munnen, men kan även inhaleras nasalt eller injiceras. Intag skapar ett kort starkt rus med hallucinationer.

 

Trots att hallucinogener i allmänhet har en låg beroendepotential kan psykiskt beroende uppstå. Detta gäller även för bruk av Cannabis, där till exempel skakningar, rastlöshet och sömnsvårigheter kan förekomma efter avbrutet bruk av drogen.
 

unnamed (1).jpg
cook-magic-mushrooms.jpg
acid.png